söndag 3 maj 2009

Lördagsstolthet

Ibland blir jag så oerhört imponerad av människans förmåga att jag nästan börjar grina. Första gången över Öresundsbron höll hjärtat på att sprängas. Det var vi människor som åstadkommit detta storslagna och vackra underverk. Otroligt!

Och nu vandrar jag i världens häftigaste stad, Stockholm, och sprängs ikapp med knopparna på träden av stolthet över hur urban den håller på att bli. Småstaden är på väg att bli vuxen och vi har fått en supermodern fasad utmed Klara strand som snart ska avslutas med praktverket intill Centralen.

Stockholm är städernas vackraste stad och en källa för ständigt nya upptäckter. Gick runt hela Kungsholmen, från Rålamdshovsparken till Norrmälarstrand. Vid Smedsuddsbadet var det en del folk, men inga i vattnet. Mälaren är en kylig dam så här års, också när luften känns ljum. Klättrade förbi Fredhälls klippor och över till Kristineberg, Krillan och såg alla dom fantastiska nybyggena nere vid Lindhagen och Hornsberg. Verkligen läge att bo! Fortsatte utmed Karlbergskanalen där det var sjösättning och där svandamen ruvade övervakad av sin ängslige make.

Och så då den fantastiska långa fasaden vid Klara sjö med alla nya hus blixtrande i solen. I Stadshuset var det vigslar på löpande band och ute på gräsmattan ner mot Riddarfjärden skålades det i skumpa när de olika bröllopssällskapen bildade festöar, uppblandade med utländska turister som knäppte allt med sina digitalkompakter.

Avslutning på knökfulla
Mälarpaviljongen som trots anstormningen förmådde fixa dom bästa räkmackorna i stan. Ett berg av handskalade på en skiva rågbröd. Med ett glas vitt till blev det en lördag att skriva hem om.


Sjösättning vid Karlberg


Godmiddag, kapten!


Snart stolt mor.


Stilig fasad.


Nybyggenas nybygge invid Centralen.


Den stora dagen.


Brudpar och turister


Dagens låt: Beautiful Day med U2. Vi väntar ivrigt i Solna på att dom kommer till nya nationalarenan som ska stå klar 2011.