lördag 20 juni 2009

Detaljer

Det är dom små detaljerna som gör det. Att byta en trasig packning. Köpa sin favvosort grönt te som varit slut ett tag på Japanska torget. Få dit en ny vindruta på bilen i stället för den stenskottade. Städa ur ett skåp och några lådor som stackat upp sig. Att lägga upp ett par byxor som länge varit aningen för långa.

Och så dom stora dragen. Att bli klar med en artikel som alltför länge flutit runt som en gam över skallen. Att verkligen snart ha semester och få somna om varenda morron. Att vara en förhållandevis nöjd människa och orka gå sin runda i Hagaparken igen utan känslan av att man ska dö. Att vilja, på riktigt alltså.

Livet tar sig fram sina olika vägar och det är spännande att följa dom. Vid vartenda vägskäl får man välja: höger, vänster eller fortsätta rakt fram? För det går inte att stanna, färden måste fortsätta. Och den måste ständigt kännas ny.

Midsommarnatten var så ljus som bara midsommarnatten här i landet är och jag känner mig glad att än en gång fått se dom vita hundkexängarna med smörblommor och vallmo. Ytterligare en av dom små detaljerna som gör det. Som förgätmigej, fast mindre och mindre än förgätmigej kan det knappast bli.


Dagens låt: Used To Get High For A Living med John Butler. Alla söker vi våra vägar till lyckan, så även den den här killen som visserligen är född amerikan men som gjort karriär i Australien.