lördag 27 juni 2009

Gökotta

Vaknar upp i en stuga på Gotland. Bortom fälten hoar göken kompad av allmänna fåglakören av sparvar, finkar och oxar. Solen strålar klart men gårdagens halvstorm består. Nordosten är inte nådig här nere på Sudret.

Överfarten tog trekvart längre än normalt eftersom en av fartygsmotorerna stannat. Så jag var glad att jag åkte båt och inte flygplan.

Det är politikervecka i Almedalen men den skiter jag högaktningsfullt i. Har man semester så har man och det politiska utspel finns inte som skulle få mig att höja på ögonbrynen och rusa upp till stan. Nä, då känns det angelägnare med Hemsedagen som är idag. Den får det bli.

Fast det är fortfarande en lite overklig känsla med Michael Jacksons död. Spelade honom i bilstereon under hela resan ner.

Här finns katter att vara otrogen med. Åtminstone med Nisse. Hans ömma moder Siri gillar inte främlingar från fastlandet utan håller sig undan. Men Nisse, han har insett att njutningar tar man där man får dom. Så också en främlings knä duger gott att sussa en stund i samtidigt som man blir ömt klappad och smekt.